Със съдействието на APOLLO

 

ДАТИ НА ОТПЪТУВАНЕ:

01.06.2024 г., 08.06.2024 г., 15.06.2024 г., 22.06.2024 г.,

24.08.2024 г., 31.08.2024 г.,

07.09.2024 г., 14.09.2024 г., 21.09.2024 г.

 

Остров Майорка e най-големият от Балеарските острови и е сред хит-програмите тази година на водещия туроператор Аполо. В столица на Балеарските острови, разположена на остров Майорка –  Палма де Майорка живеят повече от половината от населението на града. В града има както модерна част с ресторанти, луксозни бутикови хотели, модерни барове и кафета, така и стара историческа част. Може да се разходите по променадата по продължението на морския бряг. В пристанищата са паркирани яхти, а градските плажове са пълни с плажуващи.

Емблематична за острова е катедралата Ла Сеу, което в превод означава светлина. Катедралата датира от 14 в. и е била строена близо 400 години. Тя е една от най-високите готически сгради в Европа. Изумителна е гледката на катедралата откъм морето – прилича на огромен пясъчен замък. Строителството й е поръчано от крал Джеймс I, който по време на морска битка се зарекъл, че ще построи огромна катедрала, ако успее да освободи града от маврите. Ако влезете вътре, ще разберете защо я наричат “Катедралата на светлината”. В катедралата има общо 61 витражни прозорци, като най-внушителният е централният кръгъл прозорец, който улавя сутрешното слънце, като потапя интериора в лъчи цветна светлина. Колоните, подпиращи покрива, са някои от най-тънките в света и фактът, че катедралата издържа тежестта си, се дължи на външните подпори, въпреки че външната стена е била сериозно увредена по време на земетресение през 1851 г.  В началото на XX в. катедралата Сеу претърпява някои промени под ръководството на известния каталунски модернист архитект Антони Гауди.

Продължаваме разходката из Майорка. Островът има какво да предложи – освен курортната част с хотели, плажове, ресторанти и атракции, морето и природата на Майорка привличат милионите туристи ежегодно.  След разходката в изумителната катедрала се отправяме да изследваме една от най-известните от многобройните пещери на острова – пещерата Драк. Името й идва от легенда, че дракон пази скритите в пещерата съкровища. Разположена в източния край на Майорка в града Порто Кристо, пещерата има хоризонтална дължина 1200 м и максимална дълбочина 25 метра под морското ниво. В пещерата се намира голямо подземно езеро Мартел. Интересни са множеството скални образувания, а акустиката е невероята. Голямата атракция за туристите е, че в края на разходката всички се настаняват на скамейките, светлините угасват и в далечината се чува класическа музика, изпълнявана на живо. В в езерото се очертават няколко осветени лодки, пълни с музиканти, които свирят произведения на Шопен, Вагнер, Мартини, Кабайеро и като кулминация – “BARCAROLA” на Офенбах.

Следете чудесните авторски програми – както за почивки и екскурзии, така и за вълнуващи круизи – морски или речни, в които Аполо е лидер и доказан първокласен партньор и за най-взискателните пътешественици!

www.apollobg.com

www.cruisesapollo.com