Имахме уникалната привилегия са се насладим на един истински петзвезден полет от Бали до София, като удоволствието и възхищението бяха неописуеми. Няма по-добър вариант за превоз, особено при по-дългите полети, тези над 6-7 часа. На този самолет всичко е  пет звезди! Говорим за бизнес класата на Qatar Airways, която е наречена QSuite. Тя е обявена за най-добрата бизнес класа в света за последните 10 години!

Невероятното пътешествие на наистина скъпите клиенти започва още на Терминалът в Денпасар, Бали, където авиокомпанията има собствен протокол за прием на клиентите на привилидж услугата.

Салонът на “Qsuite” е декориран в типичните за „Катар Еъруейз“ цветове бургундско червено и сиво. На пътниците се предлага избор от няколко салона, както и възможността да си сменят седалките, ако имат желание. Там те получават одеяло, възглавници, комплект от първа необходимост, пижама. Кабините “Qsuite” в средата на салона се формират от група от четири седалки, две по две гледащи една срещу друга. Те могат да се затварят от всички страни. Всичко е подчинено на удобството – седалките са ергономични, има медиа панел, вграден отстрани на масата с USB и HDMI входове, бутони за седалката и осветлението, както и дистанционно. Всичко е на една ръка разтояние.

Всяка седалка е изработена с добре премислени и луксозни детайли, като ръчно ушита италианска кожа и завършек с розов сатен, което създава безпрецедентно ниво на лукс, усамотение и стил. Като допълнение към удобните седалки, на които пътниците могат да се наслаждават, Qatar Airways предлага концепция за храните и напитките с меню, включващо много възможности за избор.

Наред със съществуващата услуга „вечеря до поискване“, менюто в новата бизнес класа предлага и селекция от „споделени ястия“ по време на полет, които ще позволяват на пътуващите да превърнат храненето на 10 000 м. височина в социално преживяване. „Експресна закуска“ за събуждане ще е налична за хората, които изберат да поспят повече и да се възползват от опцията „Не безпокойте“ на вратата на частната им QSuite. Всяка кабина има плъзгаща се врата за осигуряване на уединение на пътниците.

Храната и напитките са нещо, което в никакъв случай не бива да се пропуска. Първо сервират шампанското – без значение от часа на тръгване. Екипажът любезно обяснява, че закуската може да се сервира по всяко време и въобще ястията могат да идват в последоваелност според желанията на пътуващите.

Освен овесената каша, внимание заслужават всички студени предястия – пушена сьомга, сирене чедър, плодове, зеленчуци, яйца. Всичко е вкусно и най-важното – прясно.

Пътуващите получават кошница с кроасан и шоколадова кифла, които са почти като току-що извадени от някоя френска пекарна. Масата е добре поднесена, с покривка, малко премигваща светлина за атмосфера, която имитира свещи.

След като се нахраните, е време да гледате филми. Или да си поиграете със седалките. Бутоните са много интуитивни и е лесно да намерите и нагласите най-удобната за вас позиция.

Екраните са от най-високо качество и цели 22 инча, така че не се налага филмите да се преформатират. Слушалките са много по-добри от тези в повечето други авиокомпании.

След филма можете да разгледате изтънчени винен лист с белите, червени и розе вина.

Когато самолетът кацне в Доха, пътниците се възползват от ВИП услугата „Ал Маха“ на авиокомпанията. Неин представител ги чака пред самолета още на пистата. Той води пътниците във ВИП автобус със супер удобни седалки, след това към терминала, където трябва да преминат през проверка на паспортите. Там няма опашки, а само един луксозен салон за пристигащи, които могат да си поръчат кафе и да минат през граничната служба, когато сами си решат. Най-хубавото е, че има представител на граничната служба в самия салон.

Когато решите да излитате от Доха, ще минете през ВИП чакалнята на летището. „Чакалня“ едва ли е най-уместната дума. По-скоро става дума за лъскаво дизайнерско фоайе, предназначено за бизнес класа. Централно място в него заема блястящото вито стълбище. Във фоайето има стаи за игра, където деца и възрастни могат да се забавляват, играейки на PlayStation или карайки симулатор за Формула 1. В основата на стълбището пък има зашеметяващ 15-метров безкраен басейн.

Qatar Airways е националният авиопревозвач на Катар и е една от най-бързо развиващите се авиокомпании в света, като се превърна в символ на високо качество, надеждност и отлично луксозно изживяване. Компанията разполага с 235 самолета, които летят до повече от 175 ключови бизнес и ваканционни дестинации на шест континента.

www.qatarairways.com