Уникална дегустация на уиски в 360-градусова виртуална дестилерия ще преживее публиката на Шумът на парите 2022.

Нестандартните, но изключително доходоносни възможности за инвестиции в колекционерски питиета ще представи мениджърът Алкохолно портфолио в Coca-Cola HBC Bulgaria – Милослав Хугасян. Как инвестирането в редки сортове шотландско уиски може да донесе много повече ползи на инвеститорите от вложенията в други видове инвестиционни продукти – присъстващите ще научат от иновативната презентация в рамките на форума.

Стартът на 13-ото издание на едно от най-големите икономически събития в страната – Шумът на парите 2022, ще бъде даден в 09.30 ч. на 7 юни в Sofia Event Center от заместник министър-председателя по еврофондовете и министър на финансите Асен Василев.

По време на форума, организиран от Profit.bg и Sportal Media Group, публиката ще наблюдава дискусиите в пет тематични панела: „Банки“, „Устойчиво развитие“, „Лични финанси“, „E-commerce“, „Имоти“.

Шумът на парите 2022 ще стартира с панел Банки, събрал на една маса топ банкерите в страната. Сред тях са изпълнителният директор в ОББ, член на кънтри екипа на KBC Груп в България и лидер на програмата за Устойчиво финансиране на КВС Груп в България Теодор Маринов; изпълнителният директор на Пощенска банка Асен Ягодин; главният изпълнителен директор и член на УС на Българо-американска кредитна банка Илиан Георгиев, както и членът на Управителния съвет на TBI Bank и изпълнителен директор с ресор „Риск“ Александър Димитров.

Сред лекторите в панела, който стартира в 09.30 часа, са още Борислав Генов, директор Банкиране на дребно и член на Управителния съвет на УниКредит Булбанк; Маргарита Стоянова, директор на дирекция „Дигитални услуги и Call center“ в Инвестбанк и Лъчезар Венков, изпълнителен директор на MyFin.

Изпълнителният директор на Кредит Център Тихомир Тошев ще е модератор на панел Банки. Дискусията ще се фокусира върху движението на лихвите по кредитите и депозитите; консолидацията в банковия сектор; какво следва, след като банката вече е в телефона ни; готовността на българските банки за влизане в еврозоната и зеленото банкиране.

Програмата продължава с новата за форума дискусия Устойчиво развитие. Участници в нея са генералният директор на Филип Морис България Джордж Маргонис; Емрах Сазак, член на Управителния съвет на Алкомет; Радослав Кошков, регионален мениджър на Schneider Electric за България, Албания, Северна Македония и Косово и главният изпълнителен директор на Фронтекс Интернешънъл Лилия Димитрова.

Модератор на панела е финансовият анализатор и член на екипа на Profit.bg Иван Нончев. Участниците ще засегнат темите: възможност или предизвикателство за бизнеса е устойчивото бъдеще; има ли роля кръговата икономика по пътя към устойчивото развитие; как иновациите могат да бъдат устойчиви, както и как компаниите да излязат победители от борбата за квалифицирани кадри.

В панел „Лични финанси“, чийто начален час е 13.30, панелистите ще споделят информация за начините за справяне с инфлацията и ефективното управление на личните средства при повишаващи се лихви. Наред с това ще бъдат представени експертни прогнози за движението на цените на валутите, суровините и криптовалутите, както и съвети за втората пенсия.

Участие в дискусията, чийто модератор е финансовият консултант Стойне Василев, ще вземат доц. д-р Маню Моравенов – член на Съвета на директорите и изпълнителен директор на Българска фондова борса; управляващият партньор и председател на Съвета на директорите на Експат Капитал Никола Янков; управителят на EOS в България Тихомир Вълчев, както и главният изпълнителен директор на Кеш Кредит Зорница Янакиева.

В панел „Лични финанси“ ще се включат още Николай Ялъмов, председател на борда на директорите на Капман Холдинг, както и Явор Ачев, мениджър за България на Амунди Асет Мениджмънт.

По време на панел E-Commerce публиката ще разбере как са се променили предпочитанията на потребителите през последните години, започна ли изкуственият интелект да пазарува вместо нас и какво да очакваме след пандемията от COVID-19. Тя ще получи ценни съвети относно сигурността на онлайн пазаруването и как да защитим данните си, както и за дигиталните портфейли.

На сцената ще се качат председателят на Управителния съвет и изпълнителен директор на УниКредит Кънсюмър Файненсинг Ивайло Главчовски; главният изпълнителен директор на TBI Buy Денис Горбунов; основателят и изпълнителен директор на рекламна агенция Digital ID JSC Чавдар Платиканов; Мая Георгиева – E-commerce & Business Development Manager в DHL Express Bulgaria, както и Евгени Йорданов, управляващ партньор & Chief Marketing Officer в CloudCart.

Имотната дискусия, стартираща в 16:50 ч., ще разгледа особено актуалните теми:

  • Ще продължи ли поскъпването на имотите у нас?
  • Как ще изглежда градът през 2050 г.?
  • Какво следва за офисите и търговските площи след пандемията?
  • Какво и къде се строи у нас?
  • Идеалният имот през 2022 г.

В нея участие ще вземат изпълнителният директор на ЕРА България Антон Андонов; адв. Николай Поппалов, който е председател на Съвета на директорите на Leno; Евгени Василев, управител на Arco Real Estate; изпълнителният директор на musketari.bg Галя Йорданова; председателят на УС на Национално Сдружение Недвижими Имоти Добромир Ганев и управителят на консултантска къща Амрита Веселина Генева.

Шумът на парите 2022 се организира с подкрепата на Пощенска банка, Инвестбанк, Уникредит Булбанк, Обединена Българска банка, Амунди, TBI Bank, ЕОС Матрикс, eMAG, Алкомет, Arco Real Estate, Schneider Electric, Планекс Инвест, MyFin, LENO, DHL, БАКБ, Фронтекс Интернешънъл, Coca-Cola HBC Bulgaria, CloudCart, Philip Morris Bulgaria, TBI Buy, УНИКА и Кеш Кредит.

Билети за събитието могат да бъдат открити на следния линк – https://ticketstation.bg/bg/e10274-the-sound-of-money-2022 .

Програмата на събитието се намира тук – https://profit.bg/forum/ .