The Revolutionary среща визионерите от миналото и от бъдещето

//The Revolutionary среща визионерите от миналото и от бъдещето

The Revolutionary среща визионерите от миналото и от бъдещето

Къде се срещат модерната италианска кухня и визионерите, които променят света? Новият ресторант The Revolutionary Dining Room & Bar на пл. “Васил Левски” вече посреща ценителите на добрия вкус с обещание за “революция във всяка чиния”.

Всички оригинални и нетрадиционни интерпретации на познати ястия от съвременната италианска кухня са дело на шеф Сами Флавио, творил в Мишлен ресторанти по цял свят. В екипа му са су-шефове Михаил Цветков и Веселина Чилева, а мениджър на ресторанта е Атанас Нанов, работил в световноизвестни ресторантьорски и хотелиерски вериги в САЩ.

 

В менюто всяко ястие нарушава правилата, за да предложи иновация и наслада. А  подходът директно кореспондира със страстта на големите визионери в историята.  “Например Коко Шанел е известна с любовта си към нетрадиционните комбинации от текстури, цветове, платове и дори вкусове – обожавала е черен хайвер с червено вино!” – разказва шеф Флавио и прави паралел със своите необикновени “Калмари карбонара”, съчетаващи морски деликатес и паста сос.

В същото време провокацията не е на всяка цена – “Алберт Айнщайн казва, че ако не можеш да обясниш какво правиш на 5-годишно дете, самият ти не го разбираш! И нашата храна е такава – едновременно изненадваща, но и вкусна и лесна за консумация” – допълва авторът на менюто.

The Revolutionary Dining Room & Bar изненадва приятно с разнообразни интерпретации на познати вкусове  – от веган тартар от цвекло, през супа “Минестроне Дженовезе” до неповторимото телешко по милански със зелева салата и зелена ябълка. Кулинарното пътешествие завършва с десерт и ако поръчате Affogato “Al Rovescio”, шефовете ще го приготвят на масата пред вас… и наопаки!

Напитките в ресторанта са повлияни от италианските традиции на консумацията на алкохол с храна – Aperitivo културата. Коктейлите са част от нея и The Revolutionary Dining Room & Bar предлага целия спектър от класическо Негрони до вдъхновени от България шприцове. Разбира се, допълнени от внимателно селектирана листа от местни и италиански вина.

Подобно на храната, концепцията на интериора отдава почит на визионерите от всички области на бизнеса, политиката, изкуството и спорта – от Нелсън Мандела, до Коко Шанел, от Алберт Айнщайн, до Стив Джобс. Непокорни, бунтовници, гении и икони – всички те са на почит тук!

The Revolutionary Dining Room & Bar минали, настоящи и бъдещи визионери се срещат и споделят удовлетворението от храната с модернистичен привкус.

 

Биографии:

**

Сами Флавио

Шеф Сами Флавио се определя като 50% италианец, 25% французин, 25% швейцарец и 100% бунтар, учил е в кулинарно училище в Италия и когато е още на 19 години започва първата си официална работа в кухня в Лондон. Следва шеметна кариера в ресторанти, притежавани от световни звезди, като Джейми Оливър, колаборация с Жан-Жорж Вонгерихтен, както и поредица от “Мишлен” ресторанти във Франция, Италия и Катар. В София го води винаги жадният за приключения дух, който не спира да търси иновацията. Въпреки това провокацията в храната за него не е на всяка цена – “Най-важното за едно ястие е то да е здравословно, вкусно, разбираемо и лесно за консумация. Всяко ястие в менюто на The Revolutionary следва тези правила и е част от цялостната концепция на ресторанта – революция във всеки детайл, във всяка минута, във всяка чиния”.

Веселина Чилева

Су-шеф Веселина Чилева е работила в кухни в България, Испания, Гърция, Ирландия и дори Аляска. Става популярна като победител във втория сезон на кулинарното риалити Hell’s Kitchen, където я определят като човек, който  „има силата да променя света, да работи със заразяваща страст, да бъде изключителен мениджър, да вдъхновява хората да го следват, да преобръща представите за модерна кухня“. Освен по качествената храна е запалена и по екстремните спортове и е член на женски отбор по рафтинг.

 

Михаил Цветков

Михаил Цветков започва професионалната си кариера в Лондон през 2009-а, където работи в няколко ресторанта, докато 2 години по-късно не се премества в La Petite Maison в Дубай, обявен за ресторант на годината през 2011-а. В Обединените арабски емирства работи и рамо до рамо със звездния шеф Волфганг Пук, след което се завръща в Обединеното кралство като помощник на носителят на Мишлен звезда Начо Манзано. След завръщането си в София е главен готвач на верига испански ресторанти. Щастливо женен, с една дъщеря, Михаил прекарва свободното си време в пътешествия и спорт.

За резервации: therevolutionary@hyatt.com    02/ 447 6720

By |2020-09-18T11:24:55+00:00септември 18th, 2020|Events|0 Коментара