Н А С Л Е Д С Т В О –

Произведено от носителите на награда Фамилия Катие, десет поколения собственици на лозя за шампанско от 1763 г, и окачествено като „Отлично” от Наръчника на Паркър за изтънчени вина. Цялото производство се наблюдава от винопроизводителя Жан–Жак Катие, съгласно стриктна традиция, която е семейна тайна. Произведено в ограничени количества по традиционен и изцяло ръчен метод от персонал, състоящ се само от 8 души, всеки от които е съществена част от създаването на Шампанското.

С Ъ З Д А В А Н Е

Гроздето се подбира изключително от лозята Премиер Крю и Гранд Крю в Монтан де Реймс, региона Льо Марн. С цел да се осигури високото качество се използват единствено най-горните фракции, пресовани с традиционна преса за вино Champenois Coquart. Всяка реколта Armand de Brignac съдържа специално вино отлежало 9 месеца в дъбови бурета.

Б У Т И Л К И –

Отлежава в специално отделение на избата, 30 метра под земята, считана за най-дълбоката в област Шампан. Ремюаж (отстраняване на утайката), извършва се на ръка върху традиционни дървени рафтове; всеки ден в продължение на цял месец бутилките се завъртат леко на ръка. Четири оригинални метални етикета се поставят върху матовата златна бутилка и се полират на ръка. Всяка бутилка се различава по тон, текстура и нюанс на кования метал. Опаковани в изискана лакирана черна дървена кутия с подплата от кадифе.

В К У С –

Произведено в традиционния стил на стария свят от гроздето до чашата
Букетът е комплексен и плътен, свеж и витален с меки флорални нотки. Върху небцето Armand de Brignac има характерен плодов оттенък, който идеално се вписва в леките акценти на сладкиш. Текстурата е изящно кремава с голяма дълбочина и продължителен, копринен финиш.

СВЕТОВНО ВНИМАНИЕ –

Предпочитано Шампанско на главните готвачи на редица френски ресторанти, удостоени със звезда „Мишлен”, като Ален Лорка от Le Moulin de Mougins, Жак Шибуа от La Bastide St. Antoine, и Парсел Брос от Le Sens. Желано за мероприятия и лична употреба от множество звезди като Том Круз, Леонардо Ди Каприо, Уил Смит, Дейвид и Виктория Бекам, Леброн Джеймс, Джъстин Тимбърлейк, Джордж Клуни и Алекс Родригез. Подарявано на номинираните от студиото Уорнър Брадърс за Оскарите през 2007 г. Представяно в редица списания като Vogue, Elle, The Independent, Cosmopolitan, New York Post, Los Angeles Times, Playboy, Miljonair Magazine, Lux Life, Super Yacht World, Lifestyle Magazine и много други…

www.maxxium.bg