Maserati зарадва почитателите на шофирането под открито небе

Мощност в размер на 542 к.с.

За предстоящия летен сезон Maserati зарадва почитателите на спортното шофиране под открито небе с новината, че моделът Gran Turismo ще се предлага отново като кабриолет. Версията Gran Cabrio е предназначена за ценители, които изискван най-високото ниво на комфорт и стил.

При лансирането на пазара Maserati Gran Cabrio излиза с ниво на оборудване Trofeo със задвижване от 6-цилиндровия бензинов двигател с работен обем  3,0 л и двойно турбо пълнене. Това е върховото изпълнение за Maserati с мощност 542 к.с., максимален въртящ момент 650 Нм и гарантира изключителна динамика и скоростни качества в съчетание с завладяващия лукс, комфорт и спортен дух при пътуване на дълги дистанции.

Завладяващият дизайн на италианската автомобилна красота се набива в очи при всяка гледна точка към Maserati Gran Cabrio.

Подвижният покрив е изработен от текстилна материя, за да заема възможно най-малко място, когато се сгъва автоматично в багажното пространство. Той се прибира там само за 14 секунди дори при движение със скорост до 50 км/ч. Гарантирано е достатъчно пространство и за четирима пътници, тъй като Gran Cabrio е идеален модел за пътуване с компания с вятъра в косите.  Maserati е марка, която има дълга история в създаването на открити автомобили, тъй като първият спортен кабриолет 3500 GT датира още от 1959 г.

Интериорът безупречно съчетава спортния дух с луксозната изработка.

Днешният модел Gran Cabrio предлага най-луксозната изработка с фини материали, за да осигури на водача и спътниците му пълна хармония от удоволствието да се слеят с пътя и околната среда. Вниманието към дизайна и страстта към ексклузивните детайли катализират усещането за разкош. Една от опциите е ветрозащитата, която може да се използва с двама души на борда и да намали образуването на турбуленция в купето, без да се оказва влияние върху аеродинамиката. За подвижния покрив има избор от пет цвята. Система за отопление на седалките в областта на врата може да загрява пътниците в три нива на интензивност при пътуване със свален покрив.