Познание, умение, технология, изкуство… Производството на качествени напитки може да бъде всяко едно от тези неща. А защо не и всички?

Seewines Spirit има удоволствието да Ви представи Arkana – чиста мускатова ракия за ценители, създадена от незабравените родни познания приложени съвместно с новите технологии.

Дестилирана от мускат отонел, отгледан в собствени лозя, без пестициди и хербициди, в чистия район на село Лесичово и бран изцяло на ръка, Arkana е вдъхновена от тайните на природата, тяхното опознаване и използване в дестилационния процес.

Частично отлежала в бъчви от български дъб, тази мускатова ракия има характерен, разпознаваем вкус, в който се долавят типичните за сорта нотки на роза, които обаче бързо преминават в изненадващи опушени нюанси на сандалово дърво и кардамом, които меко отшумяват в бергамот, сушена кайсия и дървесна гора.

Затова и Arkana е особено подходяща за излизане от традиционните комбинации на ракия и салата. Нещо повече – дори може да се превърне в неочаквана основа за запомнящи се коктейли, както и смели съчетания с не дотам очевидни храни.

Ракия Arkana е опит да се излезе от традиционните клишета, които свързваме с познатата напитка. Със съвременния си и все пак занаятчийски подход, тя е плод на посвещаване в тайнството на дестилацията – тайнство, което поддържаме живо, и което вече може да бъде опитано тук и сега.

Самото име (от старобългарски – тайна, магия) носи в себе си идеята на напитката и символизира вечният стремеж към непознатото, в търсене на отговорите на загадките на природата. Неповторимият вкус на Arkana се крие в магичната формула от даровете четирите природни елемента (земята, водата, огъня и въздуха).

Повече информация можете да откриете на www.arkana.bg и www.seewines.com.