PORSCHE DESIGN празнува половинвековен юбилей в комбина с батковците от PORSCHE, два часовника и два нови автомобила. Оригиналният Porsche Design хронограф от 1972 (годината на създаването на дизайн студиото за аксесоари) е пресъздаден като визуално почти дословна реплика, но с чисто нов калибър 01.140 с функция за връщаша се стрелка (така наречният flyback) и каса от титан (оригиналът отпреди 50 години е от стомана).

Феновете на марката знаят, че оригиналният хронограф е по дизайн на Ferdinand Alexander Porsche – внукът на създателя на автомобилната компания, който стои и зад силуета на оригиналното 911 с колегата Erwin Komenda. Именно това е причина и за най-атрактивната част от празненичната колаборация, а именно реставрираната 911 S 2.4 Targa от 1972 в любимата спецификация на Ferdinand Alexander Porsche – почти изцяло черна, но с карирана тапицерия в сиво и черно.

Проектът по цялостната реставрация на класическия автомобил отнема близо две години, защото е в лошо състояние, а някои части направо си липсват. Освен да го разглобят и пребоядисат, инженерите на Porsche Classic напълно надграждат двигателя и шасито до спецификациите на S версията – върховият за своето време модел с механично впръскване на горивото и работен обем на двигателя от 2341 куб. см, генериращ 190 к.с. при 6500 об./мин.

Разбира се, въпросната единична бройка отива директно в музея на Porsche, а клиентите на марката могат да посегнат към чисто новото 911 Targa 4 GTS в ограничена серия от 750 броя с винтидж елементи в дизайна (като карираната тапицерия) и червена секундна стрелка на часовника Porsche Design Subsecond Clock (за скромната цена от 377 632 ЛЕВА).

Ще го познаете по страничните ленти със сатинирано покритие в платинен цвят и интегрирания надпис Porsche Design върху калниците. Ролбарът Targa също е лазерно обработен със сатинирано покритие в платинен цвят – нова интерпретация на полираната неръждаема стомана от оригиналния класически модел. Надписът Targa пък е завършен в матов черен цвят. Подобно на модела на специалното издание, решетката на задния капак на двигателя е с емблема Porsche Design 50th Anniversary и подпис на Ferdinand Alexander Porsche.